Fòrum Veïnal de Treball i Cultura 2017

02/11/2017 Manel Sanz blog cinema General manel sanz

Perquè neix el Fòrum Veïnal de Treball i Cultura?

Naixem i morim cada dia, tant les persones com les organitzacions. Avui, neix i us presentem Fòrum Veïnal de Treball i Cultura a tots vosaltres, tant als que hi són presents com als que ens segueixen a través de les xarxes socials.

Els promotors de Fòrum Veïnal de Treball i Cultura participem en associacions de veïns, organitzacions polítiques, culturals i socials de Barcelona. Fòrum Veïnal de Treball i Cultura som un grup de dones i homes, veïns dels barris de Fort Pienc i El Parc.

Estem creant un nou espai on reunirem, un cop al mes, a productors- pensadors- executans- espectadors-oïents–activistes del món de la cultura i del món del treball.

Per tal de trobar-nos a l’aixopluc d’un sostre, per cremar llenya i fer bullir el brou de les idees , al voltant del treball i de la cultura, d’avui a Barcelona i a Catalunya.

Barcelona, gener 2017

El Fòrum Veïnal neix per donar a conèixer què fem per al treball i la cultura a Barcelona

Davant de la necessitat de visibilitat els temes de la cultura i del treball a Barcelona, ha nascut el Fòrum Veïnal de Treball i Cultura.

El Fòrum el composen espectadors i productors de cultura i treball, i principalment desenvolupen la seva activitat a dos barris de Barcelona, el Fort Pienc i el Parc. Un dels motius de la seva existència és el d’incloure a l’agenda dels diferents barris de Barcelona tot allò rellevant relacionat amb la cultura i el treball, temes massa oblidats. Els promotors d’aquest Fòrum participen en associacions de veïns, organitzacions polítiques, sindicals, culturals i socials de Barcelona.

Estan creant un nou espai on productorVolver a casa con 50 añoss, pensadors, executants i activistes del món de la cultura i del món del treball puguin ser escoltats i debatin en un ambient apropiat. Les trobades en el Fòrum Cinema serveix per trobar-se l’aixopluc d’un sostre i fer bullir el brou de les idees d’avui a Barcelona i a Catalunya.

El Fòrum vol, durant la festa major del Fort Pienc, presentar-se amb una acció on expliqui plàsticament que són i que volen ser.

L’activitat actual és fer un cine-fòrum al Centre Cívic Sandaru, el segon dilluns de cada mes. La propera programació és:

24 d’abril, dilluns, PRECARIETAT LABORAL. Documental La Ley del Mercado. Convidats: Carles Hernández, treballador d’un call center (telemàrqueting) i un component de l’Assemblea d’aturats de Barcelona.

15 de maig, dilluns, PENSIONS. Pel•lícula: Gràcies Patró (2015). Convidada: Miren Etxezarreta, especialista pensions públiques, economista e intel•lectual d’esquerres.

12 de juny, dilluns, EL FUTUR DEL TREBALL. Documental: In the said boat (2016) Convidats: Rudy Gnutti (director del documental) i Daniel Raventós (especialista en la Renda Bàsica)

L’activitat del Fòrum va començar al Febrer 2017 amb la presentació del documental Ajoblanco, crònica roig i negre de David Fernández de Castro. El març el documental Volver a casa con 50 años de Victoria Bermejo amb la presència dels dos directors i convidats coneixedors de la cultura i el treball.

No estamos solos

 in the same boat

Etiquetes: