La Monumental sense toros

07/04/2024 Manel Sanz

La Monumental és el símbol vivent de l’adéu del “toreo” a Catalunya. En aquesta plaça es van lidiar toros, des de l’Abril de 1914 fins a Setembre del 2011.

Una Iniciativa Legislativa Popular va recollir milers de signatures amb la intenció d’aconseguir la prohibició de les corrides de toros a Catalunya. El Parlament de Catalunya després de molts debats parlamentaris, i també ciutadans, la cambra va modificar la llei de protecció dels animals, prohibint d’aquesta manera les corrides a Catalunya.

L’edifici segueix en peu. Aquest edifici reflecteix l’arquitectura historicista, d’estil neomudèixar, de principis del segle XX. La Monumental és un dels espais més singulars de Barcelona i en l’actualitat, sembla hivernar a l’espera d’una solució futura.

He volgut explicar en aquesta col·lecció de fotografies, l’ambient d’un espai sense activitat taurina on el silenci de l’arquitectura es barreja amb la soledat del món del toro a Barcelona.

Aquestes fotografies estan realitzades durant l’any 2011 i l’any 2014. Manel Sanz [ text de Miguel Salas:  https://manelsanz.cat/de-plazas-toros-y-toreros/ ]